Fırat Üniversitesi yeni akademik yılı açılış töreni yapıldı

Fırat Üniversitesi'nde 2021-2022 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi yeni akademik yılı açılış töreni yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2021-2022 Fırat Üniversitesi akademik yılı açılış töreni yoğun katılımla grerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreni, devlet konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Nino Kvatchantıradze’nin birbirinden güzel eserleri çaldığı piyano konseri ile başladı. Programa,  AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ,  İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Vali Dr. Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş,Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir olan Fırat Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizde artık sadece yurt içinden değil yurt dışından da öğrenciler eğitim almaktadır. Cumhurbaşkanımızın 'Gönül coğrafyamız ile bağlarımızı güçlendirmek gerekir” önerisi doğrultusunda üniversitemiz 17 farklı ülkeden toplamda 2 bin 128 misafir öğrenciyi bünyesine katmıştır. Elazığ İlimiz ve üniversitemiz bize duyulan güveni boşa çıkarmamak için yurt dışından gelen öğrencileri yabancı öğrenci değil, misafir öğrenci olarak benimsemekte ve Türk milletinin misafirperverliğini onlara hissettirmek için yoğun çaba sarf etmektedir. Amacımız önümüzdeki yıllarda bu sayıyı arttırmaktır.” dedi.

Ayrıca, programda Milletvekili Zülfü Demirbağ,  Vali Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da birer konuşma yaparak yeni akademik yılın başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Program, FÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut’un ‘Açılış Dersi’ vermesinin ardından akademik unvan alan öğretim üyelerine protokol üyeleri tarafından profesör, doçent ve doktora öğretim üyesi cüppelerinin giydirilmesi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme