Elazığ'da yaralı bulunan köpek böyle kurtarıldı

Elazığ'da bir aracın çarpması neticesinde yaralanan köpeğin Sokak Hayvanları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisine başlandı.

Elazığ'da yaralı bulunan köpek böyle kurtarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ-Diyarbakır karayolundan geçen Harun Karakaş adlı vatandaş , yol kenarında yaralı halde bir köpek gördü.  Karakaş'ın durumu bildirmesi üzerine bölgeye Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün hayvan ambulansı sevk edildi.

Ekipler ilk müdahalenin ardından yaralı köpeği ambulansla Sokak Hayvanları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.

Veteriner Kübra Ünal,  merkezde hayvanların bakım ve tedavilerini yaptıklarını söyledi.

Yaralanan ya da hasta olan hayvanları ambulansla alarak merkezde tıbbi müdahaleyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Ünal, "Bir ambulansımız da hizmete girdi. Gelen ihbarlar üzerine ambulansla olay yerine hemen intikal ediyoruz. Sadece kent merkezinde değil kırsaldaki sokak hayvanlarının da yardımına koşuyoruz. İlk müdahaleyi olay yerinde yapıyoruz. Bugün yaralı bir hayvan ihbarı aldık. Olay yerine gittiğimizde köpeğin sol ayağında kırık tespit ettik." diye konuştu.

Ünal, köpeğin tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Köpeği fark eden Harun Karakaş' da yaralı köpeği görünce durumu belediyeye bildirdiğini anlatarak, "Allah razı olsun, hemen gelip müdahale ettiler." ifadesini kullandı. 

Bakmadan Geçme