Elazığ'da Şehit Fethi Sekin Külliyesi tamamlanıyor

Elazığ Belediyesi tarafından İzmir Adliyesi önünde şehit edilen kahraman polis Fethi Sekin anısına doğup büyüdüğü Baskil İlçesinin Doğancık Köyünde yapımına başlanan külliye inşaatında sona gelindi.

Elazığ'da Şehit Fethi Sekin Külliyesi tamamlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden şehit Fethi Sekin için Elazığ Belediyesi, kahraman şehidin memleketi Baskil ilçesine bağlı Doğancık Köyünde Fethi Sekin Külliyesi'nin yapımına başlamıştı. Toplamda 798 metrekare inşaat alanına sahip külliye bünyesinde şehidimize ait görev kıyafetlerinin ve kendisini yakından tanıtacak eşyaların yer alacağı bölümün yanında toplantı, konferans ve sergi salonları, kütüphane, 2 adet atölye ile mesleki eğitim ve beceri kursları da yer alacağı Külliyenin yapımında sona gelindi.

"KÜLLÜYE YIL SONUNDA ZİYARETE AÇILACAK"

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada kahramanlığıyla tüm Türkiye’nin kalbine adını yazdıran şehit polis Fethi Sekin’in anısını yaşatmak adına hayata geçirilen projenin yıl sonunda ziyarete açılacağı belirtildi. Açıklamada, "Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yakından takip ettiği külliye çalışmalarımız hızla ilerlemektedir. Belediye olarak böyle bir projeyi hayata geçirmekten büyük onur duyuyoruz. Dış cephe çalışmalarının yapıldığı külliyede kısa süre sonra peyzaj ve çevre düzenleme işlemlerine başlayacağız. Başkan Şerifoğulları’nın da talimatları doğrultusunda külliyemizi yıl sonuna kadar ziyarete hazır duruma getireceğiz. Aziz şehidimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme