Elazığ kurallara uydu, vaka sayıları düşüşe geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayımladığı insidans haritasına göre Elazığ'da koronavirüs vaka sayıları düşmeye devam ediyor.

Elazığ kurallara uydu, vaka sayıları düşüşe geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Eylül–1 Ekim arasında 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni koronavirüs vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasın yayımladı. Haritada Elazığ'da bir önceki tabloda 100 binde 355,98 olan vaka sayısının 294,41’e kadar düştüğü görüldü. Kentteki vatandaşın yaşanan düşüşten memnun olduğu görüldü. Elazığ’da aşılama oranı yüzde 62’ye yükselerek turuncu kategorideki yerini korudu.

"KURALLARA UYULURSA, AŞILARI DA OLURSAK BENCE ATLATIRIZ"

Elazığ'a çalışmaya geldiğini belirten Enes Demir adlı vatandaş, "Ben kendimden bahsedeyim. Kurallara uyuyorum, iki doz aşımı da oldum. Bir de başkalarına bulaştırmamak için kendimi koruyorum. Genellikle maske takan çok kişi var. Mesafelerini koruyorlar, o yüzden olabilir. Görünüşe göre yüzde 80-85’i uyuyor. Minibüslerde olsun, alışveriş merkezlerinde olsun veya resmi dairelere bakınca her yerde maske konusuna uyuluyor. Kurallara uyulursa, dikkat edersek, aşıları da olursak bence atlatırız. En az iki doz aşınızı olun, mesafenizi korursanız herhangi bir hastalığa yakalanmıyorsunuz. Ben yaklaşık 2,5 yıldır hastalığa yakalanmadım.” diye konuştu.

"SEBEBİNİN AŞI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Fırat Üniversitesi'nde Kimya Teknikerliği Bölümü'nde okuduğunu dile getiren Fikret Sayar ise , “Şu anda ülkemizde daha doğrusu ilimizde koronavirüs vakaları belli bir seviyeye düşmüş durumda. Bunun sebebinin aşı olduğunu düşünüyorum. Aşının sonuçta koruyucu özelliği var. Bunu biz de fark ediyoruz. Öğrenci olarak iki doz aşımı yaptım. Bunun koruyuculuğunu fark ediyoruz. İnsanlar, maske ve mesafeye pek dikkat etmiyor. Aşı gerçekten koruyucu bir durum. İnsanların dikkat etmeleri gerekiyor. Lütfen maskeleri taksınlar, mesafeye dikkat etsinler. Ülkenin geleceği için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme