Elazığ'da 415 kişi işçi alımı yapılacak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdullah Balcı toplum yararına program hakkında bilgi vererek, Elazığ merkez ve ilçelerine alınacak toplam 415 kişilik kontenjan için başvuruların başladığını duyurdu.

Elazığ'da 415 kişi işçi alımı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve İŞKUR’umu İl Müdürü Abdullah Balcı toplum yararına program hakkında açıklamalarda bulundu.

“ PROGRAMIN İLİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM”

Balcı açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığının Covid-19 salgını nedeniyle temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetlerini gerçekleştirmek üzere 81 ilde toplamda 60 bin kişilik kontenjan talebi, Genel Müdürlüğümüzün oluru ile en geç 31.01.2023 tarihinde sona erecek şekilde 4,5 ay program düzenlenmesi uygun görülmüştür. Bu kapsamda ilimize 415 kişi kontenjan tahsis edilmiş olup, Milli Eğitim müdürlüğü işbirliğinde Merkez ve ilçe dağılımları yapılarak, program başvurularının 24–28 Ağustos tarihlerinde, Asil ve yedek katılımcıların % 100 Noter kurası ile belirlenerek 12 Eylül’de programın başlatılacağı kararlaştırılmıştır. Katılımcılar başvuru tarihinde adres kayıt sisteminde kayıtlı olduğu merkez veya ilçe noter kurasına tabi tutulacak olup noterden çıkması halinde nüfusa kayıtlı olduğu yerde görevlendirilecektir. Programa başvurular e-devlet, Alo 170 ve İŞKUR internet sitesinden (esube.iskur.gov.tr) adresinden yapılabilecek olup İŞKUR İl Müdürlüğünden herhangi bir başvuru alınmayacaktır. Programa başvuracakların; Hane gelirinin asgari ücretin 1,5 katının (8.250,52 TL) aşmaması, Başvuru tarihinde işsiz olması,18 yaşını doldurmuş olması, Emekli ve Malul Aylığı almaması, Öğrenci olmaması, (Açık Lise ve Açık Öğretim Öğrencileri hariç) Aynı adreste ikamet eden başvuru sahiplerinden yalnızca bir tanesi programdan yararlanabilecektir. Katılımcıların toplamda programlardan yararlanma süresi 9 Ay’dır. Başvurular 24 Ağustos itibariyle başlamış olup Programın ilimize hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Merkez ve ilçe dağılımları kapsamında Elazığ Merkeze 285, Ağın, Alacakaya, Keban sivrice ve Baskil’e 5,Maden’e 10, Palu’ya 20, Arıcak’a 15, Karakoçan’a 25 ve Kovancılara 35 kişi olmak üzere toplam 415 kişi alınacak.

Bakmadan Geçme