Amerika beni dinliyor dedi, doktora silah çekti!

Elazığ'da özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak görev yapan Oktay Kapan, bir hastanın silahlı saldırısına uğradı.

Amerika beni dinliyor dedi, doktora silah çekti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİLAHLA TEHDİT ETTİ

Gazete Duvar’dan Ardıl Batmaz’ın haberine göre, Elazığ'daki özel hastaneye dün öğle saatlerinde MR çektirmek isteyen bir hasta geldi. Yaklaşık sekiz ay önce de MR çektiren hastaya nöroloji uzmanı Oktay Kapan, sağlık problemi olmadığını söyledi. Bunun üzerine hasta, doktora saldırarak silahla tehdit etti.

“BEYNİMDE ÇİP VAR, AMERİKA BENİ DİNLİYOR. TESPİT ET ÇIKAR”

Daha önce kasım ayında da hastaneye gelen hasta, Kapan’ın aktardığına göre, “Beynimde çip var, Amerika beni dinliyor. Tespit et çıkar.” diyerek MR çektirdi.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT ETTİ

MR sonuçlarını hastayla paylaşan Kapan, hastaya beyninde bir şey olmadığını söyledi. O zamandan beri hastanın, hem sosyal medyadan hem de hastaneye gelerek kendisini tehdit ettiğini ifade eden Kapan, "Sen nasıl doktorsun, nasıl Hipokrat yemini ettin? Korkun ne?" gibi ifadelere maruz kaldığını anlattı.

“ALIP BIRAKACAKLAR VE BAŞIMA BELA OLACAK”

Daha önce şikâyetçi olmadığını söyleyen Kapan, "Alıp bırakacaklar ve başıma bela olacak. Nasıl şikayetçi olayım?" ifadelerini kullandı.

Dün öğlen saatlerinde yeniden hastaneye gelen hasta, beyninde çip olduğunu söyleyerek yeniden MR çektirmek istedi. Hastaya, "Bir kere çekmişsiniz, ikinciye gerek yok, bir daha para verme.”  diyen Oktay Kapan, hastanın saldırısına uğradı.

"BÜTÜN MERMİLERİ AĞZINA BOŞALTACAĞIM"

Elini belindeki silaha götüren hasta, doktora, “Ucunda mermi var, namluya sürdüm. Bütün mermileri ağzına boşaltacağım." dedi. Kapan, silahını çekecekken hastanın üzerine atladığını ve yaklaşık 15 dakikalık boğuşma sonunda silahını alarak etkisiz hale getirdiğini söyledi. Hasta gözaltına alınırken, Kapan’da şikâyetçi oldu.

Emniyet'ten kendisine verilen bilgide silahın gerçek olduğunu, merminin silahın ucunda ve tetiğin ateşlenmeye hazır halde bulunduğunu aktaran Kapan, "Bugün bir doktor daha ölecekti hiç yere. Bu tür adamlar kısa sürede dışarı çıkıyor. Bana yapılan bir savcı veya hakime yapılsa sonuç yine aynı mı olacak? Sağlık çalışanları sürekli saldırıya uğruyor. Çıkan kanunlar var ama değişen bir şey yok." diye konuştu.

“BİLİYORUM, BU İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK”

"Bu ne zaman son bulacak?" diye sitem eden Kapan, "Biliyorum, bu ilk değil son da olmayacak. Bir saniye ve bir hareket ile hayatımı kurtardım, peki yarın?" diye sordu.

Bakmadan Geçme