58 yaşındaki muhtar gençlere taş çıkarıyor

Elazığ'da yaşayan 58 yaşındaki muhtar gençlere taş çıkartıyor, günde 20 kilometre koşuyor.

58 yaşındaki muhtar gençlere taş çıkarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Baskil ilçesi Odabaşı Mahalle Muhtarı 58 yaşındaki Allattin Karakol, lise yıllarında İlçede düzenlenen yarışmada birinci olarak atletizmle tanıştı. Ardından İl genelindeki atletizm yarışmasına katılan Karakol, Akdeniz Oyunları Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran ve 8 kez Türkiye Maraton Şampiyonu olan Ahmet Aytar’ın dikkatini çekti. Aytar’ın öğrencisi Karakol, uzun yıllar boyunca bölgede ve milli takımda önemli dereceler elde ederek 100’ün üzerinde madalya kazandı. Baskil Maliye Müdürlüğünden emekli olduktan sonra mahallesinde de muhtar olan Karakol, koşmayı 43 yıldır bırakmadı. Yaşına rağmen sağlıklı bir yaşam için her gün ortalama 20 kilometre koşan Karakol, bir yandan da mahallesine hizmet için çalışmalarını sürdürüyor. Gençlere taş çıkartan muhtar, aynı zamanda da örnek oluyor. Atletizm sporu ile lise birinci sınıfta tanıştığını kaydeden Allattin Karakol, "O zaman Elazığ ilimizin Baskil ilçesinde düzenlenmiş olan İlçeler arası bir kros yarışması düzenlenmişti ve o yarışmada birinci oldum. Daha sonra Elazığ amatöründe duayen hocamız rahmetli Ahmet Aytar’ın nezaretinde çalışmaya başladık. Yaklaşık 13 yıl boyunca Ahmet Aytar hocamızın antrenörlüğünde çalıştık. Onunla birlikte milli takım kampına davet edildik. Onun dışında bazı turnuvalarda mücadele ettik." ifadelerini kullandı.

"43 YILDIR KOŞUYORUM"

Günde ortalama 20 kilometre koştuğunu belirten Karakol, "Biz bu sporu sadece gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak dursun ve güzel alışkanlık kazansın diye yapıyoruz. Bizim halkımızın arasında şöyle bir görüntü var, ‘spor yapan insanlar ders çalışmıyor’ diye, bence o çok yanlıştır. Spor yapan insanın zihni her zaman açık olur. Sigaradan ve kötü alışkanlıklardan uzak olurlar. Gelecek için de çok önemlidir. Ben yaklaşık 43 yıldır koşuyorum ve koşuya halen de devam ediyorum. Acil bir durum olmadığı müddetçe her gün ortalama 20 kilometre koşuyorum." dedi.

"SPORCU KİMLİĞİMİZ BİZE POZİTİF ENERJİ VERİYOR"

Bir taraftan da muhtarlık yaparak vatandaşın işlerine koştuğunu ifade eden Karakol, "Diğer taraftan da vatandaşımızın talebi üzerine muhtar olduk. Bu muhtarlık süresince sporcu kimliğimiz bize pozitif bir enerji veriyor, daha canlı tutuyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Böyle düşünürsek daha anlamlı olur, diye düşünüyorum. Benim 100’e kadar madalyam var. Daha önceden doğu kros liglerinde, festivallerde turnuvalara katıldık. Benim katıldığım turnuvalarda bir yarış dışında hepsinde ilk üçe girerek derece aldım.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme