Yüz binlerce işçi için ikramiye müjdesi!

Yüz binlerce işçi tarafından merakla beklenilen ikramiye kararı Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüz binlerce işçi için ikramiye müjdesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karara göre; 26 günlük ikramiyenin birinci yarısı 28 Ocak'ta, diğer yarısı 29 Nisan'da ödenecek.İşçilerden maden işletmelerinin münhasıran yeraltı işlerinde çalışanlarına ayrıca yapılacak ilave tediye ödemesinin tamamı ise 23 Aralık'ta verilecek.

Ne kadar ödeme yapılacak?

Geçen yıllarda işçilerin ikramiyeleri brüt ücretten hesaplanıyor, SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılarak ödeme yapılıyordu. Bu yıl asgari ücretten gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Aynı zamanda tüm maaşlardaki asgari ücret kadar kısım da gelir vergisinden istisna tutuldu. Asgari ücretli bir işçiye bu yıl 52 gün üzerinden brüt 8 bin 673 lira (13 günlük brüt 2 bin 168 lira) ödeme yapılırken, ücretlerdeki gelir ve damga vergisi istisnasının bu ödemeye de uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. Uygulanmazsa asgari ücretlinin eline bu yıl 6 bin 200 lira 85 kuruş geçecek. Uygulanırsa da bin 171 lira 71 kuruşluk bir avantaj ortaya çıkacak. Bu durumda asgari ücretli işçiye bu yıl 7 bin 372 lira 56 kuruş ödeme yapılacak. Bu ayki 13 günlük ödeme kapsamında hesaba bin 843 lira 14 kuruş geçecek.

Bakmadan Geçme