Yılın en büyük ikinci halka arzına sayılı günler

Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmek üzere, Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (ZRGYO) ardından ikinci en büyük halka arzın gerçekleşmesine sayılı günler kaldı.

Yılın en büyük ikinci halka arzına sayılı günler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BİST’te 1.877.448.000 TL halka arz büyüklüğü ile birinci sırada yer alan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı bu yılın en büyük ikinci halka arzı olarak Doğu Aras enerji Yatırımları A.Ş. takip edecek. Doğu Aras enerji Yatırımları A.Ş. 16.080.000 lot satışa sunularak, 1.768.800.000 TL ile 4-5 Kasım tarihlerinde halka arz edilecek. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, konsorsiyum liderliğini Tacirler Yatırım ve Halk Yatırım’ın üstlendiği Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş için talep toplama işlemleri 4-5 Kasım 2021 tarihleri arasında 110 TL sabit fiyat ve oransal dağıtım yöntemi ile gerçekleşecek. Oransal dağıtım yöntemi ile halka arz edecek olan şirketin pay dağılımı, %60 Yurtiçi bireysel, %30 Yurtiçi kurumsal ve %10 Yurtdışı kurumsal yatırımcı olarak izahnamede yer aldı. Halka arzın ardından Doğu Aras Enerji ARASE payları, Yıldız Pazar’da işlem görecek. Şirket, payların BİST’te işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 6 ay süresince, dolaşımdaki pay miktarının artırılmamasına ilişkin taahhütte bulundu.

Bakmadan Geçme