Yarın fındık fiyatları açıklanıyor... Beklenti en az 55 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  yarın fındık fiyatlarını açıklayacak. Fındık üreticisinin beklentisi ise en az 55 TL olmakla birlikte yine üreticilere göre yükselen girdi fiyatlarının kurtarması için aslında ideal fiyat 75 TL olmalı.

Yarın fındık fiyatları açıklanıyor... Beklenti en az 55 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Temmuz Cumartesi günü Ordu'yu ziyaret edecek. Erdoğan, üreticilerin merakla beklediği fındık fiyatlarını Ordu ziyaretinde açıklayacak..

FINDIK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Başkan Erdoğan, hafta içi TRT özel yayınında fındık fiyatları hakkında yaptığı şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bu hafta sonu mesela ben Ordu'ya gidiyorum. Ordu'da da orada şimdi herkesin beklentisi 'Acaba fındık fiyatları ne olacak'. Açıklayacağız tabii, işimiz o. Zaten yani çayın olduğu yerde onu açıklıyoruz, buğdayın olduğu yerde buğdayı açıklıyoruz. Şimdi fındığın olduğu bölgeler Trabzon, Ordu, Samsun, Sakarya, Düzce, vesaire onların da artık şu anda mevsimi geldi.

Yani alavere dalaverecilere falan işi bırakmadan biz bu açıklamayı yapacağız. Bu açıklamayı yaparken ben Bay Kemal'in ağzına bakıp bir de ortağı hanımefendinin ağzına bakıp da biz rakam açıklayamayız, bizim sırtımızda küfe var. Dolayısıyla bu küfenin gereği neyse biz bu açıklamayı yaparız; ama bu açıklamayı yaparken de bütün fındık müstahsilini asla enflasyona filan biz ezdirmeyiz.".

Erdoğan’ın fiyatlara yönelik açıklamasını merakla bekleyen üreticilerin paylaşımlara göre bu yıl ki fiyat aralığı 55 lira ila 85 lira arasında seyretmeli.

Bakmadan Geçme