Ukrayna yanıyor, Rusya saçını tarıyor

Ünlü markalar Rusya'daki mağazalarını kapatacağını açıkladı, Ruslar mağazalara akın etti. Bu durum "Şehir yanıyor, ... saçını tarıyor." atasözünü akla getirdi.

Ukrayna yanıyor, Rusya saçını tarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya Ukrayna savaşının başlamasının ardından çok sayıda global şirket Rusya'da hizmetlerini askıya alacağını bildirdi. Bunlardan sonuncusu da, Indetix adı verilen ve içerisinde çok sayıda ünlü markayı barındıran mağaza zinciri oldu. 

Zara, Massimo Dutti, Oysho, Pull&Bear, Uterqüe, Lefties, Stradivarius markalarını bünyesinde bulunduran Inditex'in Rusya'daki mağazasını geçici olarak kapatacağı haberinin ülkede yayılmasının ardından Ruslar mağazaya akın etti. Rusların bu durumu, bizdek, "Şehir yanıyor, ... sasçını arıyor." sözünü akla getirdi.

Öte yandan büyük spor giyim markası Adidas, Rusya Futbol Birliği ile olan ortaklığını askıya alırken, Nike da Rusya'ya yönelik teslimatların artık gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu. Puma ise ülkedeki 100 mağazasının açık olmasına rağmen Rusya'ya teslimatları durdurduğunu açıkladı.

Dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi olan H&M de Rusya'daki tüm satışlarını geçici olarak askıya aldığını bildirdi.

Gucci, Balenciaga ve Yves Saint Laurent gibi birçok lüks markanın bağlı olduğu Kering Group, Rusya'daki tüm mağazalarını kapatırken, Rus vatandaşları da bu mağazaların son açık kaldığı günde alışveriş yapabilmek için sıraya girdi.

Bakmadan Geçme