Üç ülke duyurdu! 25 bin TL maaşla çalışacak işçi aranıyor

Kanada, Finlandiya ve Almanya  aylık 16 bin TL - 25 bin TL arası maaşla çalışacak işçi aradığını duyurdu.

Üç ülke duyurdu! 25 bin TL  maaşla çalışacak işçi aranıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üç ülke tarafından yapılan duyurulara göre yurt dışında çalışmak üzere toplamda 1 milyondan fazla işçi alımı gerçekleştirilecek.  Özellikle pandeminin gündeme gelmesinin ardından iş bulma konusunda zorlanan vatandaş bu fırsatı değerlendirmek istiyor. İşte 16 bin TL ile 25 bin TL arası maaş veren işçi alımı detayları...

Sektörler arasından en çok sağlık sektöründe elemana ihtiyaç olduğu gözlenirken, hizmet sektörü de bir diğer ihtiyaç duyulan alanlardan oldu. Sağlık ve hizmet sektörünün yanında pandeminin ardından sanayi, imalat ve perakende sektöründe de işçi ihtiyacı meydana geldi. Kanada’da ayrıca tır sürücüsü açığı da kapatılamıyor.

İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Pek çok farklı sektörde işçi alımına ihtiyaç duyan Kanada'ya iş başvurusunda nasıl bulunulacağı henüz açıklanmadı.

FİNLANDİYA’DA 25 BİN TL MAAŞ FIRSATI

Belli bir oranda göç kabul edilen Finlandiya’da işçi ihtiyacı şu anda 30 bin seviyelerinde bulunuyor. Metal işçileri, sağlık çalışanları, bilişim ve denizcilik alanında uzman kişiler aranan ülkede,   personele maaş olarak  2300 euro, yani 25 bin TL verilecek. Finlandiya’daki iş başvuruları ise ülkede faaliyette bulunan şirketler üzerinden gerçekleştirilebilecek.

ALMANYA'DA İŞÇİ, MİMAR VE MÜHENDİS İHTİYACI BULUNUYOR

Almanya’nın ise  270 bin kadın ve erkek işçiye ihtiyacı olduğu açıklandı. Ülkede pazarlama, mimar, mühendis, yazılım geliştiriciler, sağlık elemanları, ekonomistler, müşteri temsilcilerine ve fabrika işçilerine ihtiyaç bulunuyor. Almanya'da işçi olarak çalışbilmek için referasn mektubu oldukça önemli bir yer tutuyor. 

Bakmadan Geçme