TÜRK-İŞ, açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından yapılan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Mart 2022 sonuçları açıklandı.

TÜRK-İŞ,  açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araştırmaya göre, bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden ‘açlık sınırı’ 4 bin 928 lira oldu.

YOKSULLUK SINIRI 16 BİN 52 LİRA OLDU

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen ‘yoksulluk sınırı’ 16 bin 52 lira olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 6 bin 473 lira oldu.

Yine aynı araştırma sonuçlarına göre, dana, kuzu, tavuk ve balık eti fiyatlarında artış gerçekleşti. Bu artış oranları dana etinde yüzde 25, kuzu etinde yüzde 35 civarı olarak tespit edildi. Tavuğun kilogram fiyatı ise 36 liraya kadar yükseldi.

EN YÜKSEK ARTIŞ AYÇİÇEK YAĞINDA OLDU

Tereyağı, margarin ve zeytinyağı ürünlerinim ise tamamı zamlandı, yağlarda en yüksek fiyat artışı yüzde 40 ile ayçiçeği yağında görüldü.

BAL FİYATINDA GERİLEME OLDU

Zeytin fiyatlarında değişiklik gözlemlenmezken, bal fiyatında gerileme oldu. Reçel ve pekmez fiyatları artarken şekerde son bir ayda yüzde 70 fiyat artışı yaşandı. Tuz fiyatı arttı, ıhlamur fiyatı ise değişmedi. Salça fiyatı da aynı kaldı kaldı. Çay fiyatları yukarı yönlü seyir izlemeye başladı.

Bakmadan Geçme