Nureddin Nebati: "Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılıyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 'Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri' tanıtım toplantısında yeni paketin detaylarını paylaşıyor.

Nureddin Nebati: &quotYastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önce açıklanacağı bilgisini paylaştığı ekonomi paketini duyurdu.

YASTIK ALTI ALTINLAR SİSTEME KAZANDIRILACAK

Bakan Nebati yenipaketi açıklarken "Bugüne kadar yastık altı altının ekonomiye kazandırılmaya çalışılan yatırımlarda bütüncül bir sistem yürütülmedi. Bu amaçla bugüne kadarki çabaları toplulaştırılacak 2022 Mart'ta 81 ilde en az bir adet olmak üzere kuyumcuların dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz. Toplamda 1.500'ün üzerinde kuyumcu sisteme dahil olacak. yıl sonunda en az 10 bin kuyumcu devreye girecek. Banka ve Derphane de sisteme dahil olacak." dedi.

Nebati, yeni uygulama kapsamında finansal sisteme kazandırılan altınların talep edilmesi halinde fiziki olarak geri alınabileceğini bildirdi.

Bakan Nebati'nin anlatımında öne çıkanlar:

"Yastık altı birikimleri finansal sisteme kazandıran modellerin bütüncül bir yaklaşımla uygulamaya alınmasını, büyümenin finansmanında dış tasarrufların yerine yurt içi tasarrufların geliştirilmesini, yurt içi tasarrufların etkin ve verimli yatırımlara yönlendirilmesini ve TL'nin tasarruflarının cazibesinin artırılmasını amaçalayan bir tasarruf sistemi modeli.

Yeni sistemde mevduat bankaları sistemin içinde olacak ve kamu bankaları da sisteme destek verecek. Vatandaşın sistemden faydalanması için tanıtım faaliyetleri yürütülecek."

Bakmadan Geçme