Mıcrocredittoken 14 Ocak'ta satışta!

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, mikrogirişimciye yönelik Mıcrocredittoken adıyla coin üretecek. Microdittoken satışları 14 Ocak'ta başlayacak.

Mıcrocredittoken 14 Ocak'ta satışta!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2003 yılında başlattığı projeyle, düşük gelirli kadınlara mikrokredi vererek iş imkanı sağlayan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı şimdi de, mikrogirişimciye yönelik mikrokredi projelerinde kullanılmak üzere coin üretecek. 

Mıcrocredittoken adlı coin ile ilgili bilgi veren, Grameen Bank Mikrofinans Programı'nın Türkiye'deki yürütücüsü Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Kurucusu Aziz Akgül, Mıcrocredittoken ile yoksulluğu azaltmayı amaçladıklarını söyledi. Akgül,"MicroCreditToken (MCT) ile hedefimiz Marsa gitmek değil, yoksulluğun olmadığı bir dünyaya ulaşmak. MicroCreditToken, dünya genelinde mikrokrediye ihtiyaç duyan yaklaşık 1 buçuk milyar yoksula finansal sermaye desteği sağlamayı amaçlıyor. Böylece dünya genelinde yoksulluğun, sosyal girişimcilik ve mikrofinans vasıtasıyla ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz." dedi.

MicroCreditToken (MCT) Nedir?

MicroCreditToken, 2030 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, dünyada yoksulluğu azaltmak amacıyla sosyal yatırımcıları ve finansal kaynaklara erişim sıkıntısı yaşayan bireyleri bir araya getirmeyi amaçlayan merkeziyetsiz bir platformdur.

MicroCreditToken Neden Üretildi?

Dünyada sosyal ve ekonomik kalkınmaya adanmış bir program olan yoksullara yönelik mikrokredi uygulamasına fon sağlamak maksadıyla MicroCreditToken üretilmiştir. MicroCreditTokenın Vizyonu Nedir? Yoksulların, ekonomik refahlarının finansal hizmetler yoluyla iyileştirmesi için dünyadaki iyilik hareketini tetiklemek ve dünyanın her yerinde uygulanan mikrokredi projelerinde kullanılan tek token olmaktır.

MicroCreditToken (MCT) Kaç Adet Üretildi, 2022 Yılındaki Arzı Ne Kadardır? 

Toplam 2 milyar adet MicroCreditTokendan, 2022 yılında 300 milyon adet arz edilecektir.

MicroCreditToken Ön Satışı Hangi Platformda Gerçekleştirilecek?

MicroCreditToken, www.microcredittoken.com platformunda 14 Ocak 2022 tarihinde ön satışa sunulacaktır. Ön satıştan faydalanmak için web sitesini ziyaret ederek satış öncesi kayıt yaptırılabilir.

Bakmadan Geçme