Kırmızı et için 81 ile 'acil' kodlu yazı gönderildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ile 'acele' koduyla yazı gönderdi. Bu kapsamda kesilebilecek erkek hayvanlar acil kesime yollanacak.

Kırmızı et için 81 ile 'acil' kodlu yazı gönderildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yem fiyatlarının artmasıyla süt üretimindeki hayvan yetiştiricileri hayvanlarını kesime yollama kararı almasıyla birlikte harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, illere ‘acele’ koduyla yazı gönderdi. Bakanlık mevcut doluluk oranlarının ve büyükbaş erkek hayvan sayısının iki gün içinde bildirilmesini istedi. Et ve Süt Kurumu'nun geçtiğimiz Mart ayında kırmızı ete yaptığı yüzde 48'lik zam sonrası Tarım Bakanlığı Ramazan'da üreticinin elindeki kesime gidebilecek erkek hayvan sayısının acil tespitini istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat'ta üreticilerle bir araya geldiğinde yaptığı ,“Ramazan ayında vatandaşlara ucuz et yedirmek istiyoruz.” açıklamasının ardından Tarım Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 81 ile gönderdiği yazıda üreticinin elinde kesime gidebilecek erkek hayvan sayısının acil bir şekilde tespit edilmesini isteyen bir genelge gönderdi.

Yine yanı genelgeye göre il ve ilçe müdürlüklerindeki tüm araç, idari ve teknik elemanların görevlendirilmesi, personelin, işletme sahibine tespit tutanağı imzalatması, en geç 30 Mart’a kadar işletmelerin bizzat görülüp, kulak küpesi, aşılama ve sevk belgeleri dikkate alınarak hazırlanacak raporu göndermesi istendi.

KIYMANIN KİLOSU 83 LİRAYA ÇIKTI

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarına geçtiğimiz 21 Mart tarihinde yüzde 48 zam yaptı. 48’lik zamla birlikte ESK’da sığır bonfilenin kilosu 154 liradan 228 liraya, sığır pirzolanın kilosu 103 liradan 152 liraya, sığır kontrfilenin kilosu 98 liradan 145 liraya, sığır biftek-rostonun kilosu 79 lira 50 kuruştan 117 lira 50 kuruşa, sığır kuşbaşının kilosu 62 lira 50 kuruştan 92 liraya ve sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıktı.

Bakmadan Geçme