Karadeniz doğalgazı 2023'ün ilk çeyreğinde kullanılabilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp doğal gaz rezervini, 2023'te sisteme dahil edeceklerini söyledi.

Karadeniz doğalgazı 2023'ün ilk çeyreğinde kullanılabilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı 'Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu 18'nci RLC Günleri' Karadeniz'de sürdürülen doğal gaz çalışmalarına dair bilgi verdi. 

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması için çalıştıklarını söyleyen Dönmez, "Malumunuz Karadeniz'de ülke olarak gurur duyacağımız çalışmalara imza atıyoruz. 540 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi bulduk ve bu gazı 2023'ün ilk çeyreğinde sisteme dahil edeceğiz. Bu gaz rezervi, tüm Türkiye'deki mesken ve konutların hepsinin 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte." dedi. 

Dönmez, Türkiye'nin hali hazırda 100 bin megavat kurulu güce sahip bulunduğunu ve bunun 54 bin megavatının yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu söyledi.

Dünyanın bir enerji darboğazından geçtiğine işaret eden Dönmez, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 55-60'ını yerli kaynaklardan sağladığını dile getirdi.

Bakmadan Geçme