İnternet hızı düşük olan kullanıcılara müjde!

Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeye göre, aboneye duyurulan internet hızının sağlanamaması halinde ceza ödenmeden sözleşme feshedilebilecek.

İnternet hızı düşük olan kullanıcılara müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yaptığı düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye göre, vatandaş elektronik haberleşme aboneliklerini e-imza, kimlik kartı veya internet bankacılığı bilgileri ile e-Devlet üzerinden başlatabilecek. Ayrıca vatandaş, gerçek zamanlı dijital görüşme ile kimlik doğrulaması yapılarak abonelik işlemlerini gerçekleştirebilecek.

EBEVEYNLERİN FATURA MAĞDURİYETLERİ ENGELLENECEK

Çağrı merkezi tarafından yapılan aramalarda, müşterinin doğrudan ilgili abone olduğu teyit edilmeden işlem yapılamayacak. Birden fazla hattı olanlar, diğer hatlarının işlem yetkililerini sınırlandırabilecek. Özellikle ebeveynlerin, yüksek fatura mağduriyetleri engellenecek.

BELGELERİN FOTOKOBİSİ ALINMAYACAK

Çipli kimlik kartı veya çipli pasaport ile yapılan işlemlerde belgelerin fotokopisi alınmayacak. Böylece başkalarının kimlik kartları kullanılarak yapılan usulsüzlüklerin önüne geçilecek.

TAAHÜTNAME SÜRESİ EN FAZLA 24 AY OLACAK 

Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir taahhütname/sözleşme örneği verilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak. Taahhüdün bittiğine ilişkin tüketicilere bilgilendirme yapılacak.

SÖZLEŞME FESHEDİLEBİLECEK 

Aboneler, hangi işlemlerinin taahhüde aykırılık oluşturacağı konusunda şeffaf bir şekilde bilgilendirilecek. Aboneye duyurulan internet hızının sağlanamaması halinde, ceza ödenmeden sözleşme feshedilebilecek.

Bakmadan Geçme