FED'in faiz kararı kripto borsasını nasıl etkileyecek?

Ekim ayını yükselişle kapatan Bitcoin'de gözler FED toplantısından çıkacak olan kararlara çevrildi.

FED'in faiz kararı kripto borsasını nasıl etkileyecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekim ayında SEC'nin ETF onayları ve Facebook'un Metaverse açıklaması gibi olumlu etkenlerle 44 bin dolar seviyelerinden 67 bin dolar seviyelerine çıkan Bitcoin’de gözler bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı ve varlık alımlarındaki politikasına çevrildi. 

FED başkanı Jerome Powell, daha önce yaptığı açıklamada ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun kalıcı olabileceğini, faizleri arttırmak için sabırlı ve dikkatli olmak gerektiğini belirtti. Varlık alımlarını azaltma yolunda olduklarını belirten Powell, “Enflasyonun ısrarla daha yüksek seviyelere çıkması konusunda ciddi bir risk görseydik, fiyat istikrarını korumak için araçlarımızı kesinlikle kullanırdık.” dedi. 

Açıklamalar doğrultusunda öngörüde bulunan uzmanlar, toplantıda FED’in varlık alımlarını azaltma ve faiz oranlarını arttırmama kararı almasını bekliyor. Faizin artmaması halinde kripto paradan kaçış olmayacağını öngören uzmanlar toplantı kararı açıklanana kadar riskin yüksek olduğunu belirtiyor. Toplantı bu akşam saat 21:00‘de sona erecek ve alınan kararlar 21:30’da Powell tarafından açıklanacak.

Bakmadan Geçme