Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı'nda 106 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Son zamanlardaki fiyat artışlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta 1,7 milyar liraya mal olan 106 tesisin toplu açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Milli İrade Meydanı’nda yapılan törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.

“MERKEZ BANKASI REZERVLERİMİZ 118 MİLYAR DOLARI BULDU”

Merkez Bankası rezervleri üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin ve Türk milletinin felaketinden kendine çıkar sağlama peşinde koşanlar bir kez daha hüsrana uğradılar. Bırakın proje ve gayreti hayalleri bile olmayanların sonu inşallah hep hüsran olacaktır. Biz 19 yıldır yaptığımız gibi eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin gönlündeki yeri güçlendirmeye devam edeceğiz. Attığımız her adımda önümüze dizilen tuzakları birer birer bozarak hedeflerimize doğru yürüyoruz. Salgın döneminde tüm ülkeler küçülürken biz sağlık hizmetlerinden ekonomiye kadar her alanda kendimizi olumlu yönde ayrıştırdık. Büyümede rekor üzerine rekor kırıyoruz. Yıllık ihracatımız 207 milyar doları geride bıraktı. İstihdamda salgın öncesinin üzerinde bir seviyeye geldik. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ne diyordu, '128 milyar dolara nerede.' Bunu sorup duruyordu. Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor. Bunlar akşam yalan sabah yalan. Zaten bunlar yalan terörü estirdiler. Artık ağızlarını açacak halleri kalmadı.” dedi.

“TÜRKİYE'Yİ YOKLARIN VE YOKSULLARIN ÜLKESİ OLMAKTAN BİZ KURTARDIK”

Son zamanlarda enflasyonun yükselmesi ve temel ihtiyaçların fiyatlarının artması hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak, fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz. Fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarı taşıyacağız. Türkiye'yi yokların ve yoksulların ülkesi olmaktan biz kurtardık. Emin olun bizden başka da sizlerin dertleriyle dertlenip çözümler getirecek başka kimse yok. Bunlar avare kasnak gibi boşa dönüp duruyorlar. Hala akılları tek parti zihniyetini ülkeye yeniden hakim kılmak olanlar, bu milletin demokrasi ve kalkınma talebine cevap veremezler. Ülkemize husumetiyle bilinen herkesle kol kola girmeyi siyasi ittifak sananlardan bu ülkeye hayır gelmez." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme