Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaşlara yeni zam sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak, gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaşlara yeni zam sinyali!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuzda enflasyon ve şartlara göre yeniden maaş zamlarının ele alınacağını açıkladı ."Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona ve şartlara bakarak çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz." ifadelerini kullanan Erdoğan, özel okullardaki artış üst sınırını yüzde 36 seviyesi ile sınırlandırıldığını da duyurdu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

MAAŞ ARTIŞI SİNYALİ

"Gelişmiş ülkeler bir anda 5-7 katına çıkan enflasyonla karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizde de enflasyon sorunu vardır. Türkiye enflasyona ilave olarak döviz kuruyla da boğuşmuştur. Ülkemizdeki enflasyon artışı diğer ülkelere göre aşağıda kalmıştır."

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ

"En kısa sürede bu şişkinliği ortadan kaldıracağız. Asgari ücreti yüzde 50 artırarak, memur ve emekli maaşlarını yüzde 26, yüzde 31 oranında yükselterek kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona ve şartlara bakarak çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz."

"ARTIŞ TAVANINI YÜZDE 36 İLE SINIRLANDIRDIK"

"Milletimizi korumak için her alanda ciddi tedbirler almaya başladık. Özel okul ücretlerindeki artış tavanını yüzde 36 ile sınırladık. Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz sen geriden geliyorsun. Ticaret Bakanlığımız ülke genelinde 100 bin ürün denetimi yaptı. Arz-taleple uyuşmayan durumlara karşı hukuki imkanları kullanıyoruz."
 

Bakmadan Geçme