Bu da oldu: Kredi kartıyla bahşiş verilebilecek

Ülke gündemini günlerdir meşgul eden zam tartışmalarının ardından sosyal medya bu defada kredi kartı ile bahşiş ödeme konusuyla ikiye bölündü.

Bu da oldu: Kredi kartıyla bahşiş verilebilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir haber platformunun Twıtter üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de kredi kartı ile bahşiş ödeme döneminin başlayacağı ifade edildi. Kimi kullanıcıların mantıklı bulduğu yeni bahşiş yöntemi kimi kullanıcıları ise memnun etmedi.
Bahsi geçen paylaşımda yer alan ifadeler ise şu şekilde:

Sosyal medyanın bugün gündeme taşıdığı konu aslında geçen günlerde turizm sektöründe uygulanmak üzere TURYİD başkanı Kaya Demirer tarafından önerildi. 

KREDİ KARTIYLA BAHŞİŞ UYGULAMASININ TURİZM SEKTÖRÜNE NEFES OLACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Geçen günlerde TURYİD'e tekrar başkan seçilen Kaya Demirer'in başlattığını söylediği kredi kartıyla bahşiş çalışması gerçek oldu. Kredi kartıyla bahşişin kayıt dışını önleyeceğini söyleyen Demirer, "Bu kayıtdışını da önleyecek. Burada vergi olarak yüzde 5 stopaj olabilir. Bahşiş kartla ödenirse devletin geliri 1 milyar TL artabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile konuşuyoruz. Tabii maaşı biz ödüyoruz ama bahşiş bizden değil. O yüzden 10 lira maaş veriyorsam 10 liranın kıdem ve ihbar tazminatını ödemeliyim. Bahşiş kalemine karışmamalıyım. Çalışma Bakanlığı'na bu yaklaşımımızı aktaracağız." ifadelerini kullandı
 

Bakmadan Geçme