Asgari ücret 6.848 TL mi oluyor?

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından  gözler yeniden asgari ücrete gelebilecek 2'inci zam ihtimaline çevrildi.

Asgari ücret 6.848 TL mi oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücrete 2. zam yapılıp yapılmayacağı  gündemde sıkça sorgulanıyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİRSE MAAŞ NE KADAR OLUR?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatları (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 5,46 artarken, yıllık enflasyon 20 yılın yeni zirvesi olan yüzde 61,14'e yükseldi.

Asgari ücrete ek zam yapılırsa enflasyon verilerinin de dikkate alınacağı tahmin ediliyor. Yıllık enflasyona göre asgari ücret zammı yapılırsa, asgari ücretin 6,848 TL olması bekleniyor.

BAKAN BİLGİN'DEN EK ZAM YORUMU

Asgari ücrette ikinci zam yapılacağı iddialarına cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım. Çünkü asgari ücret artarken, iş verenlerin de maliyeti arttı.” diye konuştu.

ENFLASYON NE KADAR OLDU?

Verilere göre, mart ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 29,88, yurt içi üretici fiyatları yüzde 64,3 arttı.

Bakmadan Geçme