2000'den sonra emekli olanlar dikkat!

Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Temmuz ayında emekli maaşını zamlı alan vatandaş merakla yeni yılda yapılacak zam oranlarını bekliyor.

2000'den sonra emekli olanlar dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şu ana kadar açıklanan enflasyon rakamlarına göre emekliye yapılacak zam da az çok belli oldu. İşte o rakamlar…

EN DÜŞÜK EMEKLİĞİ AYLIĞI 1695 TL!

Emeklilere yılda iki kez olmak üzere ise Ocak ve Haziran aylarında zam yapılıyor. Zam miktarı ise 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor. Ocak ayında yapılacak zam için 3 aylık enflasyon rakamlarına bakıldığında en düşük emekli aylığı 1695 TL’den hesaplandı. 

YENİ YILDA EMEKLİLERE ZAM VAR

SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanların bu yılın ikinci yarısında alacakları zam oranları 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Temmuz ve Eylül ayı enflasyon rakımı yüzde 4.23 olarak TÜİK tarafından açıklandı. Açıklama kapsamında yapılan değerlendirmelere göre emeklilerin yüzde 4.23 oranında zam alacak. Ekim, kasım ve Aralık aylarında açıklanacak enflasyon rakamına göre bu zam oranı ya artacak ya da azalacak. Merkez Bankası tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 5.21 olacak.

Hesaplamalar yapılırken enflasyon rakamları kadar vatandaşı hangi yılda emekli olduğu da önemli olan detaylar arasında yer alıyor. 2000’den önce emekli olan SSK’lılar 2735 TL almaları beklenirken, 2000’den sonra emekli SSK’lıların maaşlarının 1626 TL’den 1695 TL’ye çıkması bekleniyor. Net rakamlar ise Ekim-Kasım ve aralık ayları enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra belli olacak. Zamlar ocak ayında hükümet tarafından açıklanacak.

Bakmadan Geçme