YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Üniversite affında eğitim düzeyi dikkate alınacak"

Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim-öğretim hakkı sona eren öğrencilerin haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanını getiren af çalışması başlatıldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Üniversite affında eğitim düzeyi dikkate alınacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) verdiği bilgiye göre 41 farklı durumdan okulla ilişiği kesilen ve şu an pasif durumda olan 4 milyon 253 bin 814 öğrenci bulunuyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yapacağımız çalışma elbette ki yüksek öğretimin gelecekte alacağı istikametle, üniversitelerimizin eğitim-öğretim meşgalesiyle çok yakından alakalıdır diye düşünüyorum. Öğrencilerin üretkenliğini, öğretim elemanlarının gayretlerini ve üniversitelerin bu konudaki içinde bulunduğu eğitim-öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapılacaktır." diye konuştu.

"TEMMUZDA UYGULANACAK"

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak ‘da, "Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı affı. Yasal süreyi aşan, maddi durum ve sağlık sorunları gibi çeşitli sebeplerden ilişiği kesilen lisans ve lisansüstü öğrencilerin eğitime tekrar başlaması için atılmış bir adım. Temmuz ayında bu affın uygulanacak olması da güz dönemi itibariyle bu öğrencilerin yeniden eğitimine başlaması anlamına geliyor. Aftan yararlanabilmek için terör unsurlarına bulaşmamış olmak, disiplin cezası almamış olmak ve illegal örgütlere dahil olmamak gibi şartlar var." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme