'Ortaöğretimde 10 bin okul Lisedeyiz Projesi' bu yıl hayata geçirilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca liselerde eğitimde imkan ve fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla 'Ortaöğretimde 10 bin Okul Lisedeyiz Projesi' hazırlandı.

'Ortaöğretimde 10 bin okul Lisedeyiz Projesi' bu yıl hayata geçirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığınca liselerde akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulmasını sağlamak, okullar arası başarı farklarını azaltmak, eğitimde imkân ve fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla Ortaöğretimde 10 bin Okul Lisedeyiz Projesi hazırlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ve bu yıl hayata geçirilecek ‘Ortaöğretimde 10 bin Okul Lisedeyiz Projesi’ için 4 milyar liralık bütçe ayrıldı.

Proje ile Ortaöğretim, Din Öğretimi, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüklerine bağlı okul ve kurumların ortaöğretim kademelerindeki dezavantajlı alanların desteklenmesi, eğitimin her kademesinde niteliğin artırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri içinde oluşturulan veri takip modülüne okulların giriş yapmasıyla belirlenen ihtiyaçlar, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca kontrol edildikten sonra onaylandı.

Proje; ‘fiziksel şartları iyileştirme, yönetici, öğretmen ve veli eğitimleri, akademik başarı desteği, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler’ olmak üzere dört ana başlıktan oluşuyor.

Bakmadan Geçme