Öğretmenler kendi hayatlarını film yaptı

Ağrı Diyadin'de görev yapan öğretmenler, yaşadıklarını filme dönüştürdü. Filmin yönetmeninden oyuncusuna kadar her işi öğretmenler yaptı.

Öğretmenler kendi hayatlarını film yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Diyadin Altınkilit Köyü İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler, mesleklerini icra ederken yaşadıklarını filme aktardı. ‘Her Yerde Her Koşulda’ adlı 1 saat 15 dakika süren uzun metrajlı filmde, kamera önünde ve arkasında olmak üzere 20 öğretmen yer aldı.

ÇEKİMLER 9 AY SÜRDÜ

‘Her Yerde Her Koşulda’ filminin, kendisi de 7 yıldan bu yana sınıf öğretmenliği yapan yönetmeni Zafer Tunç, filmin çekimlerinin 2020 yılının Eylül ayında başladığını ve 2021 yılı Mayıs ayında tamamlandığını söyledi.

KAMERA ÖNÜNDE VE ARKASINDA HERKES ÖĞRETMEN

Filmin her aşamasında bizzat öğretmenlerin yer aldığını belirten Tunç, “Köylüler ve öğrenciler dışında, senaryo yazarından kameramanına, ışıkçısından oyuncusuna kadar herkes öğretmen arkadaşlarımızdan oluştu. Örneğin, oyunculardan bazıları normalde de drama eğitimi veren öğretmen arkadaşlarımızdı, filmi çeviren arkadaşımız İngilizce öğretmeniydi, filmin müziklerini müzik öğretmenlerimiz yaptı.” diye konuştu.

“AMACIMIZ ÖĞRETMENLERİN FEDAKÂRLIKLARINI ANLATMAK”

Böyle bir film çekmeye, öğretmenlerin fedakârlıklarını anlatmak amacıyla karar verdiklerini dile getiren Tunç, çekimlerin imece usulü gerçekleştirildiğini kaydetti. Tunç, “Filmi tamamen kendi imkânlarımızla çektik. Kamerasından ses sistemine, ışığına kadar her şeyi öğretmen arkadaşlarımızla sağladık. Ağrı İl Milli Eğitim ve Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte de projelendirdik.” dedi.

6 GÜNDE 6 BİN İZLEME

5 Mart tarihinde filmi YouTube aracılığıyla izleyiciye ulaştırdıklarını ve 6 günde yaklaşık 6 bin izleme aldıklarını söyleyen Tunç, gelen tepkilere dair şunları söyledi:

“Öğretmen meslektaşlarımızdan, öğrencilerimizden ve velilerden çok güzel tepkiler alıyoruz. Ayrıca filmin ikincisinin çekilmesini istediğini söyleyen birçok kişi de bize ulaştı. Bu kararı tek başıma veremem ama arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Böyle bir tepki almaktan dolayı da ayrıca çok mutlu olduk.”

NİSAN’DA DİYADİN’DE ÖZEL GÖSTERİM YAPILACAK

Filme henüz bir gala gösterimi yapmadıklarını belirten Tunç, Diyadin Kaymakamlığı tarafından kendilerine ulaşıldığını, Nisan ayında Diyadin’de bir gösterim yapmayı planladıklarını ifade etti.

Tunç, öğretmenlik mesleğine dair ise, “Ben de bir eğitimci olarak elbette öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda çalışmalarını arzu ederim. Mesleğini severek yapan değerli meslektaşlarımız var. Bunların daha iyi şartlarda çalışarak hem ülkemiz, öğrencilerimiz için daha faydalı olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

NAZİFE DAL PAYLAŞIMI İLE İLGİLİ: "BUNLAR MÜNFERİT OLAYLAR"

Son olarak, geçen günlerde Muş Bulanık'ta sosyal medyadan yaptığı paylaşımla öğrencilerini aşağılayan Nazife Dal ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Tunç, "Bunlar münferit olaylar. Olay zaten yargıya taşınmış. Filmde de anlattığımız gibi, bu tür münferit olaylar dışında, tüm öğretmenlerin mesleğini severek ve fedakârca yaptığını söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

‘Her Yerde Her Koşulda’ filmine BURADAN ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
Öğretmen adayı 23 Mart 2022 00:03

Atama istiyoruz. Göreve başlamak istiyoruz.

Misafir 22 Mart 2022 17:35

Bravo, iyi fikir. Hem öğretmenlerin sesi olmuşlar hem de bizim toplumun hastalığı olan adam bahane mantığından uzak elini taşın altına sokup bahane üretmeden bir proje geliştirmişler. Bize de tebrik etmek düşer

Bakmadan Geçme