Kekemeler Derneği'nden Bakan Özer'e çağrı!

Kekemeler Derneği: " Sayın bakanımızı MEB bünyesinde hakkıyla öğretmenlik yapan yüzlerce kekeleyen bireyle tanışmaya davet ediyoruz." dedi.

Kekemeler Derneği'nden Bakan Özer'e çağrı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci Nagehan Alçı'ya bir röportaj veren Milli Eğitim Bakan'ı Mahmut Özer'in kekemelik üzerinden verdiği örnek kekemeliği olan bireyleri kızdırdı.

Röportajda KPSS sınav puanları ve mülakat sonuçları konusuna değinen Özer: “Bazen çeşitli sebeplerden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Bakın Nagehan Hanım öğretmenlik özel nitelikler gerektiren bir meslek. Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela… Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım. Kısacası eğitim üzerinden, gençler üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. " diye konuştu.

Bu durum üzerine Kekemeler Derneği sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulunarak Özere tepkilerini dile getirdi:

Kekemeler Derneği'nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Bakmadan Geçme