CHP'li vekilden dikkat çeken iddia: "Ziya Selçuk gitti, adalet bitti"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk'tan sonra mülakat ve atamalarda adaletsizliğin yine baş gösterdiğini savundu.

CHP'li vekilden dikkat çeken iddia: "Ziya Selçuk gitti, adalet bitti"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk’tan sonra mülakat ve atamalarda adaletsizliğin yine baş gösterdiğini savundu.

“MÜLAKAT ADI ALTINDA ALENEN KUL HAKKI YİYORLAR”

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atamalarında kullanılan mülakat sistemine tepki gösteren Arık, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde bir parça da olsa adaletli bir mülakat sisteminin hayata geçirildiğini ancak Selçuk’un istifasının ardından yeniden mülakat adı altında başarılı gençlerin haklarının gasp edildiğini öne sürdü.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE ZULÜM VARDIR”

KPSS’de başarılı sonuçlar alan kişilere mülakatta düşük puanlar verilerek, tercih yapmalarının engellendiğini iddia eden Arık, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

 “Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Adaletten bihaber olan bu iktidar, bu millete her alanda zulüm ediyor.  Son olarak öğretmen atamalarının ardından atama umutları gaspNedilen birçok öğretmenimiz bizi arayarak şikayetlerini dile getirdi. Görülen o ki, AK Parti başarısız yandaşlarını yerleştirmek için mülakat adı altında bir kıyım yapıyor. KPSS’de 45’inci olmuş, 84 puan almış birine mülakatta 55 vererek tercih dahi yapmasını engelleyenler bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor, mülakat adı altında alenen kul hakkı yiyorlar. Türkiye’ye böyle bir kötülüğü yapmaya kimsenin hakkı yok. Gençlerimizin geleceğini karartanlar unutmasınlar bir gün bu haksızlıkların, bu adaletsizliklerin hesabını verecek.”

Bakmadan Geçme