Bu üniversiteyi tercih edecek öğrencilere burs sağlanacak

Eren Holding ve Kanık Şirketler Grubu, yeni eğitim öğretim yılında Bitlis'e gelecek öğrencilere burs imkanı sağlayacak.

Bu üniversiteyi tercih edecek öğrencilere burs sağlanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, gazetecilere, bu yıl Eren Holding'in bursundan 97 öğrencinin istifade edeceğini, geçen yıl ki 84 öğrencinin de burs almaya devam edeceğini söyledi.

Geçen yıl mühendislik ve iktisat fakültelerini tercih eden öğrencilere verilen bursun bütün lisans programlarına yayıldığını anlatan Elmastaş, şöyle konuştu:

"Tüm lisans programlarında ilk 3'e yerleşenlere burs verilecek. Birinci tercihinde yerleşene 2 bin 400, ikinci tercihinde yerleşene 1800, üçüncü tercihinde yerleşene ise 1200 lira burs veriliyor. Mühendislikte farklı bir uygulama var. İlk üç aynı şekilde burs alacak, 4'ten başlayarak 10'uncu sıraya kadar yerleşenlere de 900 civarında burs verilecek. Mühendislikte 30, diğer bölümlerde 67 olmak üzere kayıt yapacak 97 öğrencimiz burs alacak."

Kanık Şirketler Grubu'nun da Ahlat'taki Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nu tercih edenlere burs vereceğini bildiren Elmastaş, "Geçen yıl onlarda burs vermeye başladı. Bu yıl onlarda iki bölümde ilk 3 öğrenciye burs verecek. Birinci tercihinde yerleşene 1500, ikinci sırada yerleşene 1100, üçüncü sırada yerleşene 900 lira olmak üzere gastronomi ve mutfak sanatları ile turizm işletme programlarındaki 6 öğrenciye burs verecekler." diye konuştu.

Bakmadan Geçme