AÖL sınavları başladı

Milyonlarca öğrencinin beklediği büyük gün geldi. AÖL ilk dönem sınavları, bugün itibariyle başlayacak uzaktan (online) olarak yapılacak.

AÖL sınavları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Örgün eğitimine devam edemeyen vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın AÖL programı ile lise diplomasına kavuşabiliyor. Açık Öğretim Lisesi sınavı online olarak aolweb.aol.meb.gov.tr sayfasında 04 Aralık (saat 09.30’dan) - 10 Aralık (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  

AÖL çevrim içi sınav için lise öğrencileri okullarının internet sitesindeki öğrenci girişinden T.C. kimlik veya öğrenci numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak çevrim içi sınav uygulamasına katılabilirler. 

SINAV NASIL OLACAK? 

Çevrim içi sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır. Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir. Seçilen derse ait sınav, 'Sınava Başla' butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında 'Kaydet ve İlerle' butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise 'Kaydet ve İlerle' butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecektir.

Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir defaya mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

Bakmadan Geçme