Açıköğretimin öncüsü Bates: ൒ yıl içinde eğitim çevrim içi olacak"

Dr. Tony Bates, "10 yıl içinde eğitim çevrim içi olacak." dedi.

Açıköğretimin öncüsü Bates: ൒ yıl içinde eğitim çevrim içi olacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açık ve Uzaktan Öğrenme (AUÖ) alanındaki önemli isimlerden olan Dr. Tony Bates ile koronavirüs sonrası açık üniversitelerin rolüne ve geleceğine ilişkin çevrim içi bir seminer gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi,  Açıköğretim Sisteminin 40. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan  Dr. Bates, Amerika Birleşik Devletleri’nde yükseköğretimdeki her üç öğrenciden birinin en az bir çevrim içi ders aldığını söyledi. Dr. Bates, Kanada’daki üniversitelerin yüzde doksan üçünün ve iki yıllık üniversitelerin yüzde seksen beşinin yüz yüze eğitimin yanında çevrim içi dersler sunduğunu belirti. Dr. Bates konuşmasının devamında belki de 10 yıl içinde öğretimin ya tamamen çevrim içi ya da yüz yüze ve çevrim içi öğrenmenin bir arada olacağı öngörüsünde bulundu.

Bates sunumunun son bölümünde açıklık kavramı içinde insana, mekâna, metoda ve fikirlere olan açıklığa değindikten sonra bu kavramlar ışığında açık üniversitelerin geleceğine dair değerlendirme ve önerilerde bulunarak sunumunu tamamladı.

Bakmadan Geçme