2022-YÖKDİL/2 sınavı cevapları erişime açıldı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022-YÖKDİL/2 sınavı cevap kâğıtları ve aday cevaplarının erişime açıldığını duyurdu.

2022-YÖKDİL/2 sınavı cevapları erişime açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM resmi web sitesi üzerinden 28 Ağustos 2022 tarihinde uygulanan 2022-YÖKDİL/2 sınavının sınavı cevap kâğıtları ve aday cevapları erişime açıldığını duyurdu.

Web sitesinde yer alan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“28 Ağustos 2022 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ile soruların doğru cevapları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 09 Eylül 2022 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.”

Bakmadan Geçme