Squid Game çocuklarda şiddete yol açtı

Netflix dizisi 'Squid Game' i izleyen ilkokul çocukları dizideki oyunları kendileri aralarında oynamaya hatta ceza vermeye başladı.

Squid Game çocuklarda şiddete yol açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belçika’da bir ilokulda öğrencilerin Netflix’in fenomen dizisi ‘Squid Game’e özenerek dizide yer alan oyunlara benzer oyunları oynamaya başlaması yönetimi  telaşlandırdı. Çünkü sadece oyun oynamakla kalmayan çocuklar bu durumu öylesine benimsediler ki kaybedene kendi aralarında ceza vermeye de başladılar. Kaybedenin öldürüldüğü oyunların sonunu taklit etmek için , çocukların kaybedenleri dövdüğü söylendi.

Yaşanan durum üzerine söz konusu okul sosyal medya hesapları üzerinden velilere yönelik bir uyarı yayımlandı. Gönderide yer alan ifadeler şu şekilde:

“Değerli veliler, Squid Game adlı diziyi muhtemelen duymuşsunuzdur. Bu dizide karakterler farklı çocuk oyunları oynuyor. Kaybedenler de eleniyor, yani öldürülüyor. Dizi, şiddet içerikli sahneleri nedeniyle 18 yaş altındakilere yasak. Öğrencilerimiz, dizide yer alan 1-2-3 güneş oyununu oynuyor ve kaybeden kişiye dayak atıyor.”

Okulun Facebook üzerinden yaptığı paylaşıma 2 bine yakın yorum gelirken, gönderi yaklaşık 37 bin kez paylaşıldı.  Yönetim, dizideki oyunları oynayıp arkadaşlarına zarar vermeyi sürdüren öğrenciler hakkında disiplin cezası uygulanabileceğini de belirtti.

DİZİNİN KONUSU NE?

Netflix platformunda yayınlanan ve popülerliği her geçen gün hızla artan Güney Kore yapımı Squid Game dizisinde borca batmış çaresiz kişiler, gizemli bir örgütün hazırladığı platformlardaki çocuk oyunlarını oynayarak yüksek miktarlarda para kazanmak için birbirleriyle mücadele ediyor. Oyunların sonunda ise kaybedenler öldürülüyor.

Bakmadan Geçme