Rusya'da silahlı saldırı: 8 ölü 14 yaralı

Rusya'nın Sibirya Bölgesinde bulunan Perm Üniversitesine sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda bilanço ağır.

Rusya'da silahlı saldırı: 8 ölü 14 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya Soruşturma Komitesi, Perm Devlet Üniversitesi’nde sabah saatlerinde yüzü maskeli bir kişinin silahla etrafa ateş açması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Üniversite binasına giren saldırganın daha sonra 1. kat koridorunda rastgele ateş açtığı ve birçok öğrencinin yaralandığı duyuruldu. Yaşanan panikle öğrencilerin pencerelerden atlayarak kurtulmaya çalıştıkları bildirildi. Olay yerine polis ve ambulans ekiplerinin gelmesi üzerine bir sınıfta barikat kuran saldırgan teslim ol çağrılarına uymadı. Saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Yapılan açıklamada saldırıyı, 18 yaşındaki Timur Bekmansurov adındaki gencin gerçekleştirdiği söylendi. Saldırganın, planlı bir saldırı gerçekleştirdiği, saldırı öncesi silah almak için para biriktirdiği, bilgisayar oyunlarındaki karakterlere özgü giysiler aldığı bildirildi. Saldırgan sosyal medya üzerinden fotoğraflarını da paylaştı. Bekmansurov'un saldırıyı herhangi bir terörist eylem adına gerçekleştirmediği söylendi.

Saldırı sonrasında RusyaBaşbakanı Mihail Mişustin ve  Rusya Bilim ve Eğitim Bakanı Valery Falkov Perm şehrine uçakla hareket etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saldırıda zarar gören ailelere başsağlığı diledi.

 

Bakmadan Geçme