Kovid-19 cinselliği öldürür mü?

İngiltere'de 10 yılda bir kez geleneksel olarak yapılan Ulusal Cinsel Davranışlar ve Yaşam Tarzı Anketi 2020-2021' de Kovid-19 için yapıldı.

Kovid-19 cinselliği öldürür mü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan ankete katılan kişilerden 78'i cinsel hayatlarının pandemi süresince  olumsuz anlamda değişkenlik gösterdiğini söyledi.

Anket neticesinde ortaya çıkan veriler ise şu şekilde:

Her 10 kişiden biri cinsel zorluklar yaşadığını,  bu durumun tam kapanma ile birlikte başladığını ya da pandemi öncesinde de var olan durumun süreç boyunca daha kötüye gittiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 63'ü bir çeşit cinsel aktivite içinde olduğunu belirtse de, yine katılımcıların  yüzde 73'ünün birlikte yaşayan çiftlerden oluştuğu görüldü. Birlikte yaşamayan çiftlerin cevapları baz alındığında ise bu çiftlerin cinsel yaşamlarında tam kapanma döneminde azalma görüldüğü kaydedildi. Yine anket sonuçlarına göre pandemi süresince ilişkisi olmayanlar için süreç daha da zor geçti. Ankete katılan 30 kadından yalnızca biri yeni bir cinsel partner kazandığını belirtirken, bu durum her 10 erkekte bir olarak gerçekleşti. Anket sonuçlarını inceleyen uzmanlara göre ,du durumun nedenleri kapsamında birçok farklı unsuru değerlendirmek gerekiyor.

Uzmanlara göre salgının başladığı ilk dönemlerinde yaşanan stres ve psikolojik baskının çiftlerin cinsel hayatını olumsuz etkiledi ve yine du dönemde kovid-19'a yakalanmamak için yapılan ‘güvenli seks’ uyarılarıda bu anlamda bazı davranış ve algılarda değişikliğe neden oldu.

Bakmadan Geçme