Kovid-19'a karşı akrep zehri

Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olduğu bilinen akrep zehrinin, koronavirüse karşı etkili olup olmadığı araştırıldı, çıkan sonuçlar şaşırttı.

Kovid-19'a karşı akrep zehri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı olumsuz anlamda etkileyen koronavirüs salgını 2 yıldır devam ediyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında da üretilen aşılara varyantlarla karşılık veren koronavirüs için uzmanlar yeni tedavi yöntemleri araştırmaya koyuldu. Aşılarla birlikte bir süre önce üretilen ilaç tedavileri içinde uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar halen devam ediyor. Burun spreyi ve hap gibi seçenekler üzerinde durulurken, son olarak açıklanan sonuç dikkat çekti. Mısır çöllerinde yaşayan bir akrep türünün zehrini kullanan uzmanlar, yaptıkları çalışmalar neticesinde, koronavirüsün ,insan hücrelerine girmesini engelleyen bir ilaç geliştirdiklerini duyurdu. Uzmanlar, akrep zehrinin virüslere karşı çok güçlü koruyucular içerdiğini ve çalışmalarının yeni bir dönüm noktasına işaret ettiğini belirtti.

KORONAVİRÜSÜN İLACI AKREP ZEHRİ Mİ?

Yapılan açıklamada şunlar denildi:

“Akrepler, 400 milyon yıldan fazla bir süredir var olan, dünyadaki en eski hayvanlardan biridir. Zehirleri, birçok ülkede, özellikle Çin ve Hindistan'da, antik çağlardan beri geleneksel tedavilerde kullanılmaktadır. Akrep zehirleri, birçoğu çok güçlü nörotoksinler olan biyolojik olarak aktif peptitlerin bir kokteylini içerirken, birçoğu güçlü antibakteriyel ve antiviral aktiviteler göstermiştir."

8 AKREP TÜRÜNDEN ÖRNEK ALINDI

Mısır'da 2013 yılında yayınlanan akrep türleri üzerine yapılan bir çalışmada bölgede sekiz akrep türü tespit etildi:

Androctonus bicolor, Androctonus australis, Androctonus amoreuxi, Androctonus crassicauda, Leiurus quinquestriatus, Buthacus arenicola, Orthochirus innesi ve Scorpio maurus palmatus.

Baş araştırmacı Dr. Wael Houssen sonrasından bu hayvanların doğal ortamlarına bırakıldığını söyledi. Yapılan araştırmalar ile ilgili bilgiler veren Houssen, "Akrep zehirleri, yüzlerce peptit ve diğer malzemeleri içeren çok karmaşık bir bileşime sahiptir. Şu anda bu peptitlerin corona virüsün insan hücrelerine girmesini engelleme yeteneğine sahip olup olmadığını test ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme