Gülmek içmek eğlenmek 11 boyunca yasaklandı!

Kuzey Kore'de eski lider Kim Jong'un 10'uncu yıl dönümünü nedeniyle 11 gün boyunca halkın gülmesi, içki içmesi, ve markete gitmesi yasaklandı.

Gülmek içmek  eğlenmek 11 boyunca yasaklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kim Jong-il, 1994'ten 2011'deki ölümüne kadar Kuzey Kore'yi yönetti. Kim Jong-il'in ölümünden 10 yıl sonra, Kuzey Koreliler, gülmelerine, alkol kullanmalarına hatta markete gitmelerine bile izin verilmeyen 11 günlük yas dönemine girdi.  Sosyal medyada yer alan iddialara göre konuyla ilgili olarak bir  radyodan yapılan anonsta ,“Yas döneminde alkol almamalıyız, gülmemeliyiz veya eğlenceli aktivitelerde yer almamalıyız". denildi.

ALIŞVERİŞ BİLE YASAK

Yine sosyal medyada yer alan iddialara göre ismi açıklanmayan kaynak, Kuzey Korelilerin Kim Jong-il’in ölümünün yıl dönümü olan 17 Aralık’ta market alışverişine gitmesine bile izin verilmediğini de sözlerine ekledi.

BU YILA ÖZEL 11 GÜN YAS

Kim Jong-il, ülkeyi 17 yıl boyunca yönettikten sonra 17 Aralık 2011'de 69 yaşında kalp krizinden öldü. Kim Jong-il için her yıl düzenlenen yas süresi genellikle 10 gün iken, bu yıl ölümünün 10'uncu yıl dönümünü anmak için 11 gün olacak.

Bakmadan Geçme