Fare ısırdı korona oldu!

Koronavirüsün neredeyse yok dene-cek kadar az seyrettiği Tayvan'da endişe verici bir olay yaşandı. Fareden insan Kovid-19 bulaştı.

Fare ısırdı korona oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tayvan’da bulunan yüksek güvenlikli bir laboratuvarda 20'li yaşlarındaki bir kadın personel yürütülen araştırmalar esnasında bir fare tarafından ısırıldı. Olay sonrası yapılan incelemeler neticesinde kadında Kovid-19 tespit edilmesi üzerine uluslararası kamuoyu paniğe kapıldı. Sağlık Bakanı Chen Shih-chung, dün alelacele gerçekleştirdiği basın toplantısında Academica Sinica’da 20’li yaşlarında olduğu açıklanan ve ismi belirtilmeyen bilim insanının laboratuvarda bir fare ile çalıştığı ve farenin kadını ısırdıktan sonra Kovid-19’un meydana geldiği aktarıldı. Olayla ilgili bir soruşturma başlatılırken, bir hayvandan insana Kovid-19 bulaşması bir ilk olarak kayıtlara geçti. Hastalanan kadının yakın zamanda yurt dışına gitmediği ve aşılı olduğu da belirtildi.

Basın toplantısında konuşan üst düzey bir diğer yetkili ise, farede Kovid-19 olduğunu ve bunu bulaştırdığını belirtti. Yetkili, “Hastalığın ısırıkla mı yoksa başka yolla mı bulaştığı araştırılacak.” açıklamasını yaptı. Hayvandan bulaşır mı? Şu ana kadar yapılan bilimsel araştırmalara göre Kovid-19’un hayvandan insana bulaşma riski düşük gözüküyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin yayınladığı bilgilendirme notunda, bu ihtimalin düşük olduğu belirtiliyor.

Bakmadan Geçme