Cumhurbaşkanı Nazarbayev Kazakistan'dan kaçtı mı?

Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nazarbayev ülkesinden kaçtı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev Kazakistan'dan kaçtı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kazakistanda'ki LPG zammının ardından başlayan olaylar giderek büyümeye devam ediyor. Ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in heykeli yaşanan olaylar esnasında göstericiler tarafından devrilerek parçalandı. Yaşanan olay sonrası Nazarbayev ve ailesinin ülkeyi terk ettiği iddia edildi. Kazakistan'ın en büyük şehri ve gösterilerin en yoğun ve şiddetli yaşandığı Almatı merkezli bir medya kuruluşu yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın ilk cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ailesiyle birlikte ülkeyi terk ettiğini yazdı. Sadece kardeşi Bolat Nazarbayev kaldı Nazarbayev'in yakın akrabalarından ülkede sadece kardeşi Bolat Nazarbayev'in kaldığının iddia edildi. Haberde, kitlesel protestoların başlangıcından bu yana neresmî makamların ne de devlet televizyonu ve medyasının Nazarbayev'in nerede olduğunu ve başına ne geldiğini bildirmedikleri vurgusu yapılıyor. Nazarbayev'in yeğeni gözaltına alındı. Orda. kz'yi referans alarak haberi yayınlayan RBC-Ukrayna ise haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Yayınlanan mesajda 'İlk cumhurbaşkanı ve kızlarının birlikte Kazakistan'dan ayrıldığına dair bilgimiz var. Ülkede sadece ağabeyi Bolat Nazarbayev kaldı' denildi. Ayrıca söz konusu Telegram kanalı Orda.kz'ın daha önce Nazarbayev'in yeğeninin Almatı'da gözaltına alındığını bildirdiğini hatırlatalım. Kazakistan'daki protestocuların sıkıntılarının ekonomik ve siyasi taleplerle sınırlı olmadığını ve 1989'dan bu yana ülkeyi 30 yıl yöneten Nazarbayev'in anıtlarını yıktıklarını da belirtmek gerekir."

Rus medyası da iddiaya yer verdi Diğer taraftan Rus medyası da söz konusu iddiayı gündemine taşıdı. Moskova merkezli Gazeta Ru resmi Twitter hesabından "Nursultan Nazarbayev ve kızları, aileleriyle birlikte Kazakistan'dan ayrıldı. Yerel medyanın bildirdiğine göre ülkede sadece ağabeyi Bolat Nazarbayev kalıyor." ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme