Cücelik tarih oluyor

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi, (FDA) tarafından cüceliğin en yaygın nedenlerinden birisi olan akondroplazi için geliştirilen ilk tedaviye onay çıktı.

Cücelik tarih oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahsi geçen tedavi yöntemi olan İğnenin günlük olarak uygulandığı ve çocuklarda yılda 1.6 santimetre boy uzaması sağladığı ifade edildi. BioMarin tarafından geliştirilen ve Voxzogo adı verilen iğne geçen Cuma günü Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanarak kullanıma sunuldu. Klinik deneyler neticesinde elde edilen verilere göre, günlük iğne uygulanan hastalar plasebo verilen akranlarına göre yıllık 1.6 santimetre daha fazla uzadı. BioMarin'e göre akondroplazi rahatsızlığı olanların çocuk dönemi boyunca Voxzogo kullanması durumunda hasta olmayan akranlarıyla benzer boy uzunluğuna ulaşması mümkün. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama "Fark araç kullanmak veya kullanamamak, dolaplardaki eşyalara ulaşabilmek" diyen BioMarin Genel Müdürü, "İlacın hastalar için büyük fark yaratmasıyla ilgili hiçbir soru işareti yok." dedi.

Tedavinin yıllık ücreti 320 bin dolar olarak listelenirken, ABD'de potansiyel alıcı hasta sayısı 3 bin olarak değerlendirildi. Şirketin bu ilaçtan yıllık en fazla 1 milyar dolar gelir elde edebileceği kaydedildi.

Bakmadan Geçme