Çıplaklığa ilgi azaldı

Yapılan araştırmalar neticesinde Almanya'da yıllardır kabul görmüş bir kültür biçimi olan  çıplaklığa olan ilgini giderek azaldığı kaydedildi.

Çıplaklığa ilgi azaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Almanca'da 'Freikörperkutur' yani özgür vücut kültürü olarak adlandırılan bir akım mevcut. Takat son yapılan araştırmalara göre bu akımın destekleri daha önce hiç olmadığı kadar azalmaya başladı. Her geçen gün daha fazla Alman vatandaşının çıplaklık konusuna soğuk baktıkları da araştırmalar tarafından kaydedildi. Almanya'da çıplaklık uzun süredir kabul görmüş bir kültür olarak bilinse de konu ülkede son dönemde ciddi şekilde tartışılıyor. Çıplaklıkla ilgili yapılan son tartışmalar bu kültür geriliyor mu sorularına neden oldu.

Almanca'da 'Freikörperkutur' yani özgür vücut kültürü olarak adlandırılan akımın destekçileri hiç olmadığı kadar azaldı. Giderek daha fazla Alman çıplaklık konusuna daha soğuk bakıyor. Pandemi de çıplaklık konusunda yeni endişelere neden oldu. Örneğin Berlin'deki sayfiye yeri Wansee salgın sırasında sağlık riski olduğu gerekçesiyle parka çıplak girilmesini yasakladı.

Yakın zamanlarda ünlü anket firmaları tarafından yapılan anket neticesinde ankette Alman yetişkinlerin önemli bir kısmının sauna ya da çıplaklar plajı gibi çıplaklığa izin verilen yerlerde kendilerini rahatsız hissettiği neticesine ulaşıldı.Ankete katılanlardan yüzde 28'i çıplaklık hususunda kendilerini rahat hissettiklerini söylerken, yüzde 36'sı ise oldukça rahatsız olduğunu belirtti.  Ankete katılanların geriye kalanı ise çıplaklığın mevcut olduğu ortamlardan tamamen uzak durduklarını ya da konuyla ilgili görüş belirtmek istemediklerini söyledi. Yine anket sonuçlarına göre kadınlar erkeklere göre daha fazla rahatsız oluyor.

Bakmadan Geçme