Cinsel yolla bulaşıyor, hızla yayılıyor

İngiliz bilim insanları donovanosis adı verilen ve cinsel yolla bulaşan bir virüsün hızla ülkede yayıldığını açıkladı.

Cinsel yolla bulaşıyor, hızla yayılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzmanlar İngiltere'nin belli bölgelerinde yayılan Donovanosis adlı hastalığın cinsel yolla bulaştığını ve eskiden çok nadir görüldüğünü açıkladı. ‘Kırmızı ve etli,’ ülserlere neden olan  ve genital dokuda hasar yaratan  virüsün seyrinde  2016 yılından itibaren artış gözlemlendiğini belirten uzmanlar uyarıda bulundu.

“DAHA DA YAYILDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Ülke genelinde telaş uyandıran virüs hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Shree Datta, “Son dönemdeki verilere baktığımızda daha önce Hindistan, Brezilya ya da Yeni Gine’de tespit edilen bu hastalıkların daha da yayıldığını görüyoruz.” dedi.

“KONTROL EDİLMEZSE HIV OLUŞUMUNU TETİKLEYEBİLİR”

Donovanosis vakalarının diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklara oranla daha nadir görüldüğünü ancak son yıllarda gösterdiği artışla kamu sağlığını tehdit edebilecek düzeye geldiğini söyleyen  uzmanlar “Genelde tropikal bölgelerde görülen bu hastalık kontrol edilmezse enfeksiyonun zarar verdiği bölgelerde HIV oluşumunu tetikleyebilir.” açıklamasını yaptı.

İngiliz basınının, ‘et yiyen virüs’ olarak adlandırdığı Donovanosis aslında et yemiyor fakat cildin görünüşünü bozuyor ,kırmızı ve şiş bir görünüm ortaya çıkıyor.

Bakmadan Geçme