Azerbaycan'da düşen helikopterin kara kutusu bulundu

Azerbaycan'da düşen 14 askerin hayatını kaybetmesi ve 2 askerin yaralanmasına neden olan helikopterin kara kutusu bulundu.

Azerbaycan'da düşen helikopterin kara kutusu bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti Başkan Elçin Guliyev, Azerbaycan'da 14 askerin hayatını kaybetmesi ve 2 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada karakutunun bulunduğunu belirtti. Guliyev, "Helikoptere, herhangi bir dış etki söz konusu olmadığını kesin olarak söyleyebiliriz." dedi.

“PİLOT BİRİNCİ KARABAĞ SAVAŞI'NA KATILMIŞ BİRİSİ”

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti Başkan Elçin Guliyev, Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında Mi-17 askeri helikopterin yaptığı kazaya yönelik açıklamalarda bulundu. Pilotun tecrübeli olduğunu vurgulayan Guliyev, ”Pilot, zor koşullarda bile en üst seviyede uçuş yeteneklerine sahip olan pilotlarımızdan biridir. Pilot Albay Fuzuli Cavadov, Birinci Karabağ Savaşı'na katılmış birisi.” dedi.

“ŞİMDİLİK KAZAYA NEYİN YOL AÇTIĞI BİLİNMİYOR”

Helikopterin kara kutusunun bulunduğunu belirten Guliyev, "Kara kutu şu anda Başsavcılık'ta. Şimdilik kazaya neyin yol açtığı bilinmiyor. Ancak herhangi bir dış etkinin söz konusu olmadığını kesin olarak söyleyebiliriz. ” diye konuştu. Askeri eğitim sırasında hayatını kaybeden askerlere şehit statüsü verileceğini belirten Elçin Guliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in olayın ayrıntılarının daha da netleştirilmesi, şehitlerin defnedilmesi ve yaralıların tedavisi için gerekenin yapılması talimatı verdiğini de kaydetti. Kazadan yaralı kurtulan 2 askerle telefonla görüştüğünü belirten Guliyev, ”Sağlık durumları normal. Doktorlarımız tarafından sağlıklarına kavuşmaları için gerekli tedbirler alınıyor. " dedi.

ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ

Askeri helikopter, yerel saatle 10.40 sıralarında Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında eğitim uçuşu sırasında düştü. Kaza sonucu helikopter mürettebatının 14’ü hayatını kaybederken, 2'si yaralandı. Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti ve Başsavcılık yetkilileri, olayla ilgili ortaklaşa soruşturma yürütüyor.

Bakmadan Geçme