Azerbaycan, 55 binden fazla mühimmatı imha etti!

Azerbaycan, işgalden kurtarılan bölgelerde Ermenistan ordusunun döşediği 55 binden fazla mayın ve patlamamış mühimmatı etkisiz hale getirdi.

Azerbaycan, 55 binden fazla mühimmatı imha etti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ bölgesi ve çevresindeki illerde geçmişte Ermeni güçleri tarafından  döşenen mayınların temizlemesina yönelik başlatılan  faaliyetler devam ediyor. 

Mayın temizleme faaliyetlerini Azerbaycan Mayın Temizleme Ajansı (ANAMA) ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine bağlı istihkam birlikleri yürütüyor. Olağanüstü Haller Bakanlığı, Sınır Hizmetleri Komutanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Özel Mayın Arama Temizleme (ÖMAT) timleri de bu faaliyetlere katkı sunuyor.

'4 Nisan Dünya Mayın Farkındalık Günü' dolayısıyla 2'inci  Karabağ Savaşı'nın bittiği 10 Kasım 2020'den bugüne kadar 23 bin hektar alanda mayın temizleme uzmanları tarafından tarama faaliyetleri gerçekleştirildi. Taranan alanlarda 26 binden fazla patlamamış mühimmat, 19 binden fazla anti personel mayını, 10 bin anti tank mayını tespit edildi ve etkisiz hale getirildi. 10 Kasım 2020'den bugüne kadar Ermenistan güçlerinin işgal döneminde döşediği mayınların patlaması sonucu 30'u sivil 7'si asker 37 Azerbaycanlı hayatını kaybetti. Söz konusu dönemde, 111 asker ile 49 sivil ise mayın patlaması sonucu yaralandı.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Bakmadan Geçme