Larnaka'da camiye saldırı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde tarihi Larnaka Büyük Camii'ni kundakladılar.

Larnaka'da camiye saldırı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Doğu Akdeniz'deki gerginliği tırmandırmaya dönük saldırılar sürüyor. Yine bir camiye saldırıda bulunuldu. Bu kez Larnaka Larnaka şehrinde bulunan tarihi Larnaka Büyük Camii’nin kundaklanarak yakılmaya çalışıldı. 

NE İLK, NE DE SON

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu tür saldırıların ne yazık ki ilk olmadığını belirtti. Kundaklama olayına sert tepki gösteren Tatar, “Kıbrıs konusuyla ilgili anlaşmaya yönelik olarak Rum tarafına diyalog çağrılarımız devam ederken, Larnaka Büyük Camisi’nin kundaklanarak, yakılmak istenmesini şiddetle kınıyorum. Rum Yönetimi’nin yoğun bir şekilde silahlanması ve Doğu Akdeniz’deki gerginliği tırmandırmaya yönelik faaliyetleri ile provokasyonları devam ederken, camilerimize yönelik saldırıların artması da tesadüfi olamaz. Daha önce de, Limasol’da bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi 2020 yılının haziran ayında yakılmak istendi. 27-29 Nisan 2021 tarihinde ise Cenevre’de yapılan gayrıresmi 5+BM toplantısı öncesinde Güney Kıbrıs’ta bulunan camilerimiz ile dini ve kutsal yerlerimiz saldırıya uğradı, Yunan ayaklanmasının 200. yıldönümünde Limasol’un Yalova köyünde bulunan caminin duvarlarına İslam karşıtı ve ‘Bütün Türklere ölüm’ şeklinde ırkçı ve faşist sloganlar yazıldı. Ama ne var ki bu saldırıların faillerinin hala daha bulunamamış olması da dikkat çekicidir." dedi.

"RUM ZİHNİYETİNİ GÖZ ÖNÜNE SERİYOR"

Söz konusu saldırıların Rum zihniyetini bir kez daha göz önüne serdiğini kaydeden Tatar, “Güney Kıbrıs’ta bulunan tarihi, dini ve kültürel varlıklarımıza yönelik saldırılar devam ederken, Rum yönetimi ile liderliğine çağrım, bu tür ırkçı ve faşist saldırıları organize edip desteklememesi, dini ve kutsal yerlerimize saygı göstermesi, saldırıları engellemesi ve sorumluları bir an önce tutuklamasıdır. Temennimiz ve beklentimiz bu yöndedir.” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme