• Haberler
  • Güncel
  • Doğu'da ''12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'' etkinlikleri

Doğu'da ''12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'' etkinlikleri

''12 Mart Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'' etkinlikleri, Doğu illerinde de gerçekleştirildi.

Doğu'da ''12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'' etkinlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Mart’a özel düzenlenen etkinlik ve programlar Doğu’nun farklı yerlerinde vatandaşla buluştu.

MUŞ

Muş Öğretmenevinde, Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen ''12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'' programı; saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasından sonra öğrencilerin hazırladığı ve oynadığı tiyatro gösterisi sahnelendi.

AĞRI

''İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü'' dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Naci Gökçe Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Kültür ve Kongre Merkezi salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaş için Kuran tilaveti gerçekleştirildi.

ARDAHAN

Ardahan’da ''12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. yıldönümünü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü'' programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı ve şiirler okundu. Programın ardından Vali Vekili Şahin Demir ve protokol üyeleri, Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Mücadelesi'ni anlatan resim sergisini gezdi.

KARS

Kars’ta, “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Mehmet Akif Ersoy’un biyografisi Harakani Anadolu Lisesi öğrencileri Melisa Ulukaya ve Edanur Özayağ tarafından anlatıldı.

İlkokul 1. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında birinci olan Halitpaşa İlkokulu öğrencisi Zehra Ela Karakışlak İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını okudu. Minik Zehra Ela kendisi ve salondakilere duygusal anlar yaşattı.

ERZURUM

Uzmanlar federasyonu Erzurum İl Başkanı Nesip Dal, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Dal açıklamasında, “Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının, kederin ve hüznün uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır.
Bu zor günlere rağmen, Anadolu insanının ruhu, gururunu, , din, vatan, millet ve bayrak sevgisini ve kahramanlıklarını göstermesi bakımından da önemlidir. Tarihe düşülen en önemli not niteliğindedir. O dönemin imkansızlığı ve yokluklarına rağmen Erzurum, kurtuluş mücadelesini dadaşa yakışan bir şecaat ve zaferle noktalamıştır.”
 ifadelerini kullandı.

ERZİNCAN

Erzincan’da, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine binaen Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay, konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argun’un video kaydı konuşması, İstiklal Marşı’nın kabulü slayt gösteriminin ardından 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “İstiklal Yolunda Hak'ın Sesi Mehmet Akif” konulu tiyatral, müzikal ve şiirsel gösterinin sunuldu.

Daha sonrasında ise “Milli Şairimiz Mehmet Akif” temalı kompozisyon, resim ve şiir dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ile program sona erdi.

Bakmadan Geçme