Doğubayazıt Belediyesi dengbejleri bir araya getirecek

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi, dengbej buluşması düzenleyecek. 1. Geleneksel Seyade Şame Dengbejler Buluşmasında çok sayıda dengbej bir araya gelecek.

Doğubayazıt Belediyesi dengbejleri bir araya getirecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür, sanat projelerini destekleyen Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, yeni bir festivalle ilçenin adından söz ettirmeye hazırlanıyor.Bir süredir, Kürt kültürünün önemli mirası olan ‘dengbejlerle’ ilgili sözlü kültür çalışma hazırlığında olan Başkan Yıldız Acar, şimdi de çeşitli şehirlerden dengbejleri bir araya getirecek buluşma düzenliyor.

5 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’da Belediye arkasındaki otoparkta gerçekleştirilecek olan 1. Geleneksel Seyade Şame Dengbejler Buluşmasında, İsmete Erdişe, Hozan Emrah, Rıfkı Söyler, İsmail Seyranoğlu, Orhan Ebren, Aycan Baran ve çok sayıda dengbej hayranları için sahne alacak.

DENGBEJ NEDİR?

Kürt sözlü edebiyatında kilam ve stran söyleyen sanatçılara ‘dengbej’ adı verilir. Dengbêj sözcüğünün kelime anlamı; deng ‘ses’, bêj ‘söyle’dir. Bu kelime, sözün ahenkle icra edilmesini sağlayan kişi anlamında kullanılır. Dengbejler, sözlü kültür geleneğinin bir parçası olarak kabul edilir.

Bakmadan Geçme