Doğubayazıt Belediyesi AB Projesi'nde son imzalar atıldı

Doğubayazıt Belediyesi'nin, AB hibesiyle çözülecek olan altyapı sorunu projesi için son imzalar atıldı.

Doğubayazıt Belediyesi AB Projesi'nde son imzalar atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın, göreve geldikten sonra kentteki altyapı sorununun çözülmesi amacıyla başvuru yaptığı IPA2 Programı çerçevesindeki AB projesinde son aşamaya gelindi.

13 MİLYON EUROLUK PROJEDE SON İMZALAR ATILDI

Avrupa Birliği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Avrupa Delegasyonu tarafından kabul gören ve geçen yıl 21 Aralık’ta Doğubayazıt’ta açılış toplantısı gerçekleştirilen 13 milyon Euroluk projenin son imzaları, Bakanlık’ta atıldı.

İNŞAAT BAŞLAYACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yıldız Acar, imza aşamasından sonra inşaatın başlayacağını ifade etti. Acar, “Yüzde 12’si Belediyemiz, yüzde 13’ü Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kalanı da Avrupa Birliği hibe desteğiyle karşılanacak olan projemizde nihayet son aşamaya geldik. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda son imzalarımızı attık. Bu aşamadan sonra artık inşaatımız başlayacak ve Doğubayazıt’ımızın altyapı sorunu tarihe karışacak.” diye konuştu.

DERELER DE ISLAH EDİLECEK

Ayrıca, dün atılan imza kapsamında, kentin içinden geçen derelerin de ıslah edileceği müjdesini veren Başkan Acar, “İlçemizin içerisinden geçen derelerimizi görüntü, koku ve güvenlik problemlerine neden oluyor. Ankara’da yaptığımız görüşmeler ve projeyle ilgili olarak son atılan imzalar neticesinde derelerimiz de ıslah edilecek ve ilçemiz halk sağlığı problemine neden olan görüntü ve koku kirliliğinden kurtulmuş olacak.” dedi.

Başkan Acar, “Kuruldukları yıldan bu yana altyapı hizmetinin girmediği Sanayi, Büyük Ağrı, Hürriyet ve Yeni Mahallelerimiz bu sorundan kurtulacak. Ayrıca diğer sorunlu alanlarımızın da altyapı sorunları çözülecek. Hemşehrilerimizin ayağı çamurdan kurtulacak. Bizler yorulmadan, bıkmadan Doğubayazıt’ı her alanda en iyi yere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Dua sizden, hizmet bizden.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme