DEVA Partisi Kadın Eylem Planını açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kadın Eylem Planı'nı açıkladı.

DEVA Partisi Kadın Eylem Planını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi’nin düzenlediği eylem planı toplantısında Genel Başkan Ali Babacan ve DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen konuştu. Toplantıda Kadın Eylem Planı açıklandı.

Ali Babacan’ın Kadın Eylem Planını açıklamasının ardından DEVA Partisi’nin eylem planlarının sayısı 19’u buldu.

“DEVA’DA KADINLAR ÜZERİNDEN DEĞİL KADINLAR İÇİN SİYASET YAPILIR”

Kadınların mutlu, özgür ve eşit olmadığı yerde kimsenin yüzü gülmeyeceğini söyleyen Babacan “Ülkemizin tüm demokrat kadınlarını hakkın, adaletin, özgürlüğün yanına davet ediyorum. DEVA Partisi’ne davet ediyorum. DEVA’da kadınlar üzerinden siyaset yapılmaz. Bizde siyaset kadınlar için yapılır. Eşitlikçi siyaset vardır. Siyasette artçı değil, öncü olmak için tüm kadınları DEVA Partisi’ne davet ediyorum.” dedi.

“BAŞÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELİYOR?”

Babacan AK Parti’nin seçimi kaybedeceğini düşündükleri için başörtüsü düzenlemesine gittiklerini söyledi.

Türkiye’nin kadınlar üzerinden kutuplaştırılıp seçim kazanmaya çalışıldığını iddia eden Babacan şöyle konuştu:  

"Soruyorum; başörtüsü ile ilgili düzenlemeler beş dönemden, 20 yıldan sonra şimdi mi aklınıza geliyor? Seçime 3-5 ay kala mı aklınıza geliyor? 28 Şubat’la mücadele edeceğim diye destek alanların yüzleri 20 yılın sonunda kadınların başörtüsünü, ‘siyasi pas almak’, ‘siyasi gol atmak’ konusu haline getirirken hiç mi kızarmıyor? Ülkemizde başörtüsü hakkı, muktedirlerin baskı aracına dönmüştü. Anayasada ve yasalarda hiçbir yasak olmamasına rağmen, hukuk tanımayanlar kadınlara zulmetmişti. Kadınlar en temel haklarından mahrum bırakılmışlardı. Niçin? Çünkü ülkemizde rejim tartışmaları hep kadın üzerinden yapıldı.”

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE DÖNECEĞİZ”

Ali Babacan Türkiye’deki kadınların İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini istediklerini söyledi. Babacan “Kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönelim’ diyor. Döneceğiz. Hem de Cumhurbaşkanı yemin töreninden sonraki ilk imzalardan birisi sözleşmeye geri dönüş imzası olacak. Çok kızgınız, öfkeliyiz. Gereğini yapacağız.” diye konuştu.

Eylem planının ayrıntılarını ise DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen paylaştı.

Esen sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşündüklerini, ihtiyaçlarının ve altılı masanın da ortak kararının kadından sorumlu bakanlığın kurulması olduğunu söyledi.

“CİNSİYETE DUYARLI BÜTÇELEME ANLAYIŞINI BENİMSEYECEĞİZ”

Merkezi yönetim ve yerel yönetimlerde cinsiyete duyarlı bütçeleme anlayışını uygulayacaklarını belirten Esen şöyle konuştu:

“Kadının sosyal hayatta var olabilmesinin önünü açacak önemli bir etken bakım ve kreş desteği. Bütçe payında bakım ekonomisine önemli bir yer ayırmayı ve bunu doğru yönetmeyi planlıyoruz. Cinsiyete duyarlı prim ve vergi teşvikleriyle kamu ve özel sektör ve kamunun yine diğer yetki alanlarıyla ilgili teşvikleri de düzenlemeyi planlıyoruz.”

Bakmadan Geçme